blogg

Puerto Mogàn

Sista etappen för i år...vilken segling vi fick hit till Gran Canaria att segla i motvind från 5-17m/s och där emellan helt vindstilla allt inom några timmar var en utmaning för både kropp och själ.

Vi hade vinden på "vippen" rakt in i nosen. Vi kunde segla trots att vi gick över kryssvinkeln och det tack vare focken och en en snutt av storseglet. Det gjorde att Lewanna krängde mindre och  hon tog vågorna som kom både framifrån och snett in från sidan bra även om vi fick duscha med jämna mellanrum och sittbrunnen var mer som ett badkar...motorn fick vara med och hjälpa till nästan hela tiden för att vi skulle komma fram i rimlig tid helst innan mörkret.....totalt 17 timmar från La Gomera till Gran Canaria.Vi mellan landade i San Miguel Teneriffa.

Vilken avslutning ...delfinerna bjöd på show det var ca:40 st som kom "flygande" i kapp oss och de simmade kors och tvärs,hoppade och såg ut att vara på riktigt lek humör man blir ju så glad över att se dem. 

Puerto Mogàn i sikte ett par timmar innan solen skulle gå ner, där väntade våra vänner från Norge s/y Mariell på oss. De tog emot oss på bryggan och i land klev tre stycken glada bacalau...(norsk/portugisisk insaltad fisk rätt) både båten och besättningen var indränkta i salt vi hade nog fått i hop 1kg. om vi samlat i hop det :)

Det var så roligt att träffa familjen Borkamo igen det var 6 veckor sedan de seglade från oss i Porto Santo. 

Nu är vi hamn och här stannar vi nu för att fixa med båten och hinna bada och njuta av att ligga still tills vi lämnar Lewanna ett tag för att fira julen med familjen i Sverige.

Jag har lagt upp lite fler bilder under fotoalbum Kanarieöarna, jag tar lite i taget för här är det lite svårt med internet i båten så just nu sitter jag i 22°värme på en restaurang i solen och lyssnar på amerikanska julsånger som vrålar ur högtalarna ovanför mig...det biter visst inte på mig jag känner ändå ingen julstämmning ...det är nog ni där hemma som fattas :))

Ha det gott så länge och tack igen för alla inlägg i gästboken , det är så kul att läsa!!

Solvarma kramar  

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Thomas Persson | Svar 23.12.2011 22:00

Vad kul att höra att ni är hemma, hoppas ni får en fin jul och vi försöker att höra av oss nu när ni skapat en sån fin hemsida. Hälsar Thomas Carina Lina

Anders | Svar 11.12.2011 18:58

Hej på er igen !
Nu har vi firat tillsammans med ICA kolegorna & vår underbara personal - Julfesten var på Riksskidstadion i Falun. Alla nöjda & glada.

Ulrika 11.12.2011 20:13

Det var roligt att höra, gissar att ni festat ordentligt...:)
hälsa alla från oss !

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

18.10 | 22:23

Åh så liten hun var da😄

...
26.07 | 00:40

Hej ! Vi är nöjd med båten, men alla båtar har "barnsjukdomar". För lite utrymme här men maila gärna till ulli.d@hotmail.com så kan vi lämna mer info den vägen

...
16.07 | 13:58

Hejsan . Vi håller på och tittar på en 40 cc som vikanske tänker köpa till vår resa runt klotet. Ser att ni har en sådan skapelse. Är ni nöjda med er båt eller

...
22.06 | 20:35

Hello Daan & Ulrike

We are missing you at Aktio, but our project on AquaSue is now complete.
How are the doggies liking their new homes?
Tommy & Coudri are fin

...
Du gillar den här sidan