blogg

La Gomera

Tack för alla trevliga kommentarer och gästboks inlägg det uppskattas verkligen!! 

Härliga dagar har vi haft här på ön mellan 24-26° solsken och nästan vindstilla hela tiden så i marinan har det varit lugnt på alla sätt inget ryck och slit i förtöjningarna våra båtgrannar har inte heller gjort något "väsen" av sig.

De är så mysiga, flera av dem vi träffat har bott här i marinan i många år både svenskar och engelsmän. De är "gamla" långseglare som seglat över många hav och numer har de sin hemma hamn här på La Gomera. Det är deras paradis...efter att de sett så många fina platser runt om i världen tycker de bäst om Kanarieöarna när det gäller klimatet och seglingsmöjlighet hela året.

Många trevliga stunder tillsammans med dem inspirerar ju naturligtvis oss att fortsätta vår resa. 

Har "hittat" en väldigt duktig segelmakare Tom här i stan som hjälpt oss med genuan som släppt i en söm. Han är verkligen ett proffs på segel och vi kan varmt rekommendera honom om ni någon gång behöver hjälp. www.butterfly-serice.com 

För att få se lite av ön bokade vi en taxi som körde oss bl.a upp till national parken som låg uppe i bergen och till ytan är 10% av hela ön. 1250m högt ....vilken vacker utsikt vi såg Teide på Teneriffa tydligt. Träden var gigantiska med härlig grön mossa på stammarna växtligheten påminner mycket om regnskog och det var en luft som var så klar och ren att andas men det var kallt brrr....på väg ner igen berättade taxi chauffören att man hade odlat på bergssidorna över hela ön men nu var det igenväxt och det var bara bananer som odlades för export. Det är få av ungdomarna som har något intresse i odlingen så det är svårt för dem när ingen vill ta över ...

De lever och mår bra här på ön i alla fall, han berättade att i byn han kommer ifrån är det flera som närmar sig 100 år och hans föräldrar som är över 85 år är fortfarande pigga och jobbar på gården de har.

I morgon är det söndag och roddarna ska ge sig i väg över Atlanten, det ska vi med.....men vi stannar på Teneriffa :) innan vi seglar över till Gran Canaria.

Nu börjar det blåsa upp och vi kommer nog att få känna på accelerations zonerna mellan öarna när vi ger oss i väg men det ska nog gå bra ..vi har blivit duktiga på att reva i tid och det går med blixtens hastighet när Tom sköter wincharna. :))

Som en perfekt avslutning var det i kväll vin och tapas festival i stan med musik och uppträdanden överallt.  Här har vi hela familjen fått vänner för livet och det blir inte så lätt att lämna dem och ön men det är ju så här det är när man lever som vi gör ...många möten och lika många farväl eller som vi hellre säger "vi ses nästa gång"!!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

18.10 | 22:23

Åh så liten hun var da😄

...
26.07 | 00:40

Hej ! Vi är nöjd med båten, men alla båtar har "barnsjukdomar". För lite utrymme här men maila gärna till ulli.d@hotmail.com så kan vi lämna mer info den vägen

...
16.07 | 13:58

Hejsan . Vi håller på och tittar på en 40 cc som vikanske tänker köpa till vår resa runt klotet. Ser att ni har en sådan skapelse. Är ni nöjda med er båt eller

...
22.06 | 20:35

Hello Daan & Ulrike

We are missing you at Aktio, but our project on AquaSue is now complete.
How are the doggies liking their new homes?
Tommy & Coudri are fin

...
Du gillar den här sidan