Grekland 2015

Först arbete...

Lewanna blev väl omhändertagen i en månad innan hon sjösattes igen…

Nu är hon så ren och fin med ny bottenfärg som inte ska släppa ifrån sig något olämpligt i miljöhänseende och ändå hålla div. påväxter på avstånd. Det känns kanon !! Alla genomföringar är utbytta och nya kranar sitter på plats överallt . Hon har fått ett nytt solskydd till fördäck med hjälp av mammas gamla symaskin som numer bor ombord på heltid.  Tiden på land ger oss också möjlighet att ta hand om våra fyrfota vänner på marinan ordentligt med mat och kärlek flera gånger om dagen. De är så kloka och läser av oss ”tillfälliga landkrabbor” som bjuder på mat  och går naturligtvis dit där de får det de vill ha…..de kan även nosa sig till när det är dax för ett restaurangbesök  då hänger de med ända in på restaurangen och lägger sig tillrätta under bordet . 

 

Sjösättningen gick helt perfekt hon var helt tät ,inte en droppe vatten läckte hon någonstans. 

Vi lämnade Preveza bakom oss för att segla runt bland öarna bla. Lefkas- Ithaka - Kefalonia - Kastos - det finns så många härliga vikar och mysiga små byar att besöka och utforska . 

Grekland är ju bara underbart med sin vackra natur, berg och dalar , färgsprakande växter och goda mat och inte minst de härliga 28 graderna i vattnet . 

Vi har haft förmånen att ha goa glada gäster ombord vid flera tillfällen under seglings säsongen både familj och goa vänner har vi fått rå om ordentligt. Man vill ju så gärna dela med sig av allt detta vackra vi har omkring oss .

Delfiner och sköldpaddor har också förgyllt vår tillvaro runt båten och ett och annat åskväder som tur är går över ganska snabbt . Ja månaderna flyger fram när man har roligt och i September var det dax att bokstavligen göra så …. flyga till Sverige ! Då vi lämnade henne var Lewanna insvept i en ny vacker grön solskyddsdräkt som vi skräddarsytt åt henne av vind/soltålig plastväv som vi köpte på löpmeter hos järnhandlaren. Det fungerar riktigt bra ! 

 Nu kan vi i lugn och ro lämna henne på varvet och när vi kommer ner igen är det bara att packa upp henne igen ur sin vinterdvala. Ja och sätta igång med all rengöring, putsning ,genomgång av motor , mast och segel förståss innan hon är klar för havet igen……

 

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR önskar vi er alla !!

 

 

   

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

18.10 | 22:23

Åh så liten hun var da😄

...
26.07 | 00:40

Hej ! Vi är nöjd med båten, men alla båtar har "barnsjukdomar". För lite utrymme här men maila gärna till ulli.d@hotmail.com så kan vi lämna mer info den vägen

...
16.07 | 13:58

Hejsan . Vi håller på och tittar på en 40 cc som vikanske tänker köpa till vår resa runt klotet. Ser att ni har en sådan skapelse. Är ni nöjda med er båt eller

...
22.06 | 20:35

Hello Daan & Ulrike

We are missing you at Aktio, but our project on AquaSue is now complete.
How are the doggies liking their new homes?
Tommy & Coudri are fin

...
Du gillar den här sidan